Przejdź do:

Aesculus Hippocastanum Seed Extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z nasion kasztanowca zwyczajnego

Opis

W nasionach i owocach kasztanowca znajduje się mieszanina saponin trójterpenowych zwana escyną. Ekstrakt bogaty jest również w flawonoidy, garbniki i karetonoidy. 

Działanie kosmetyczne

Działa łagodnie ściągająco. Przeciwutleniacz spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym.

Powiadom Znajomego








Zamknij