Przejdź do:

Azelaic Acid

Nazwa chemiczna: kwas nonanodiowy Nazwa zwyczajowa: kwas azelainowy

Opis

Związek z grupy dikarboksykwasów. Naturalnie występuje w ziarnach zbóż.

Działanie kosmetyczne

Rozjaśnia przebarwienia i ujednolica koloryt skóry.Reguluje wydzielanie sebum.
 

Funkcja w kosmetyku

Regulator pH.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij