Przejdź do:

CARBOMER

Nazwa zwyczajowa: Karbomer

Opis

Polimer, pochodna kwasu akrylowego

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Modyfikator reologii (wpływa na konsystencję preparatu) - zagęstnik, zwiększa lepkość preparatu.

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Przy stosowaniu karbomeru w kosmetykach należy pamiętać, że rozwija się w odpowiednim pH, a więc żeby karbomer mógł zwiększyć lepkość preparatu należy doprowadzić kosmetyk do odpowiedniego pH, w którym on się rozwinie i zagęści preparat.

Więcej informacji na temat stosownia Karbomeru w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij