Przejdź do:

Gluconic Acid

Nazwa chemiczna: kwas 2,3,4,5,6-pentahydroksyheksanowy Nazwa zwyczajowa: kwas glukonowy

Opis

Polisacharyd otrzymywany naturalnie z roślin lub biotechnologicznie. 

Działanie kosmetyczne

Działanie eksfoliacyjne. Rozjaśnia i ujednolica koloryt skóry. Ma działanie nawilżające.
Działanie surowca uzależnione jest od stężenia i pH.
 

Funkcja w kosmetyku

Regulator pH.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij