Przejdź do:

3-BENZYLIDENE CAMPHOR

Nazwa chemiczna: 1,7,7-trimetylo-3-(fenylometyleno)bicyklo[2,2,1]heptan-2-on Nazwa zwyczajowa: 3-benzylidenokamfora

Opis


Działanie kosmetyczne

Filtr UV, chroniący skórę przed szkodliwym wpływem promieniowania słonecznego.

Funkcja w kosmetyku

Absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogarszaniem się jego jakości pod wpływem światła.

Regulacje prawne

Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji promieniochronnych dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie to 2%.

Bezpieczeństwo

Informacje dotyczące bezpieczeństwa substancji znajdziejsz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij