Przejdź do:

Acetyl Tetrapeptide-5

Nazwa zwyczajowa: Acetylo 5-tetrapeptyd

Opis


Działanie kosmetyczne

Substancja aktywna. Reguluje mikrokrążenie, likwiduje obrzęki będące wynikiem gromadzenia się płynu w przestrzeniach międzykomórkowych. Dlatego jest stosowany m.in. w preparatach do pielęgnacji oczu.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij