Przejdź do:

ACHILLEA MILLEFOLIUM OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek krwawnikowy

Opis

Olejek jest otrzymywany z kwiatów suchych poprzez destylację z parą wodną. Roślina rośnie w Europie, Azji i Ameryce.
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie przeciwzapalne, a także ściągające, reguluje wydzielanie sebum, może być stosowany m.in. w kosmetykach przeznaczonych dla cery tłustej i trądzikowej. Olejek działa również odświeżająco. Olejek o silnym działaniu, nie należy stosować w pierwszych miesiącach ciąży.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych) Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij