Przejdź do:

ACRYLATES/C1-2 SUCCINATES/HYDROXYACRYLATES COPOLYMER

Nazwa zwyczajowa: Kopolimer kwasu akrylowego, sulfoburysztynianu i hydroksyakrylanu

Opis

Kopolimer
 

Działanie kosmetyczne

Stosowany m.in. w preparatach do pielęgnacji włosów jako substancja kondycjonująca - wygładza i zmiękcza, a także w preparatach do stylizacji - utrwala fryzurę i kondycjonuje włosy. Substancja filmotwórcza - tworzy na powierzchni włosów film, który ogranicza ucieczkę wody z powierzchni włosów, dzięki czemu odpowiednio nawilża. Nadaje połysk włosom. Stosowana również w kosmetykach białych (kremach, balsamach)
 

Funkcja w kosmetyku

Modyfikator reologii, wpływa na konsystencję produktu kosmetycznego - zwiększa lepkość.
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij