Przejdź do:

ALLANTOIN

Nazwa chemiczna: 5-ureidohydantoina Nazwa zwyczajowa: Alantoina

Opis

Substancja aktywna, występuje w korzeniach niektórych roślin np. fasola, soja.

Działanie kosmetyczne

Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga prcesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania alantoiny w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej, a także na stronie Amerykańskiej Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij