Przejdź do:

Aloe Barbadebis Leaft Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego

Opis

Z liści aloesu zwyczajnego otrzymuje się gorzki, żółty sok oraz miąższ (żel aloesowy). Ekstrakt zawiera aloiny, kwas gamma-linolenowy, kwas arachidowy, lecytynę, cholesterol, inozytol, sole mineralne, witaminy( B1, B2,B3, B6, B12, C, E, prowitamina A). Bogaty jest w enzymy oraz polisacharydy.

Działanie kosmetyczne

Nawilża skórę, działa łagodząco. Kondycjonuje skórę i włosy,. Antyoksydant, spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij