Przejdź do:

AMMONIA

Nazwa zwyczajowa: Amoniak

Opis

Gaz o specyficznym zapachu, zawarty w powietrzu, wodzie
 

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Regulator pH
 

Regulacje prawne

Dozwolony do stosowania w ograniczonym stężeniu (lista substancji dozwolonych do stosowania w kosmetykach wyłącznie w ograniczonej ilości, zakresie i warunkach stosowania): maksymalne stężenie dopuszczalne do stosowania w preparacie gotowym to 6%
 

Bezpieczeństwo

Jeżeli w kosmetyku znajduje się powyżej 2% amoniaku na opakowaniu powinno być umieszczone ostrzeżenie -"Zawiera amoniak".

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej oraz Amerykańskiej Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij