Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer
Nazwa zwyczajowa: Kopolimer akryloilodimetylotaurynianu amonu i poliwinylopirolidonuOpis
Polimer
Funkcja w kosmetyku
Modyfikator właściwości reologicznych - wpływa na konsystencję produktu kosmetycznego powodując wzrost lepkości. Ponadto pełni rolę stabilizatora emulsji (np. kremów), chroni przed rozwarstwieniem, a tym samym przedłuża trwałość produktu
Regulacje prawne
Bezpieczeństwo
Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej