Przejdź do:

ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek z rumianku rzymskiego

Opis

Olejek jest otrzymywany z rumianku szlachetnego (rzymskiego), poprzez destylację z parą wodną koszyczków kwiatowych lub całej rośliny. Roślina jest uprawiana w Europie. Głównym składnikiem są estry kwasu angelikowego.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek wykazuje działanie przeciwzapalne. Wspomaga krążenie krwi, wzmacnia naczynia krwionośne. Olejek o silnym działaniu, nie należy stosować w pierwszych miesiącach ciąży
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij