Przejdź do:

ARBUTIN

Nazwa chemiczna: Beta-glukozyd hydrochinonu Nazwa zwyczajowa: Arbutyna

Opis

Występuje w korze i liściach gruszy, w liściach mącznicy lekarskiej, w zielu i kwiatach wrzosu, w liściach borówki brusznicy
 

Działanie kosmetyczne

Arbutyna hamuje wytwarzanie melaniny, a więc rozjaśnia skórę. Posiada także właściowści odkażające, przeciwzapalne, przeciwutleniające.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania arbutyny w produktach kosmetycznych znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej
 

Powiadom Znajomego








Zamknij