Przejdź do:

Calendula Officinalis Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt wodno - glikolowy z nagietka lekarskiego

Opis

Wyciąg roślinny, ekstrakt wodno - glikolowy z nagietka lekarskiego. Ziele i kwiat zawiera olejek eteryczny. Stosowany w recepturach wodnych i wodno - alkoholowych np. tonikach, lotionach, czy płynach. Używany w preparatach do pielęgancji niemowląt, po ekspozycji słonecznej. W produktach do higieny jamy ustnej, pielęgnacji skóry głowy i szamponach, kosmetykach myjących, do higieny intymnej oraz w produktach do pielęgnacji stóp i paznokci.
 

Działanie kosmetyczne

Substancja aktywna, wykazuje szerokie spektrum działania kosmetycznego (wywołuje efekt kosmetyczny na skórę), działa przeciwzapalnie, ściągająco, bakteriostatycznie, nawilżająco, a także przyspiesza regenerację naskórka
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej i Amerykańskiej Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij