Przejdź do:

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Nazwa zwyczajowa: Olej z nasion krokosza barwierskiego

Opis

Olej z nasion krokosza barwierskiego zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas linolowy w około 70%
 

Działanie kosmetyczne

Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, zmiękcza i wygładza
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij