Przejdź do:

CARUM CARVI SEED OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek z nasion kminku

Opis

Olejek jest otrzymywany poprzez destylację z parą wodną nasion kminku. Roślina uprawiana jest w Europie, Ameryce Północnej i Azji. Głównym składnikiem jest karwon.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek reguluje gospodarkę wodno-tłuszczową , stosowany jako składnik antycelulitowy. Olejek wykazuje silne działanie
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij