Przejdź do:

Centaurea Cyanus Flower Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z kwiatów chabra bławatka

Opis

Roślina zawiera głównie flawonoidy, w tym antocyjany i sole mineralne. Występuje powszechnie w Europie.
 

Działanie kosmetyczne

Substancja aktywna o działaniu kosmetycznym. Działa przeciwzapalnie, co ma szczególne znaczenie w preparatach do cery tłustej i trądzikowej. Wykazuje działanie przeciwłupieżowe, powszechnie stosowana w preparatach do pielęgnacji skóry głowy. W związku z tym, że zawiera flawonoidy spowalnia procesy starzenia się skóry
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej
 

Powiadom Znajomego








Zamknij