Przejdź do:

Cetearyl Octanoate

Nazwa zwyczajowa: Ester kwasu oktanowego i mieszaniny alkoholi cetylowego i stearylowego

Opis


Działanie kosmetyczne

Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, zmiękcza i wygładza
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo


Powiadom Znajomego








Zamknij