Przejdź do:

CINNAMOMUM CAMPHORA BARK OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek kamforowy

Opis

Olejek jest otrzymywany z korzeni i drewna drzewa kamforowego poprzez destylację z parą wodną. Roślina rośnie w Azji i Ameryce Północnej.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek wykazuje działanie antyseptyczne. Posiada także właściwości rozgrzewające. Olejek o silnym działaniu.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij