Przejdź do:

Cinnamomum zeylanicum leaf oil

Nazwa zwyczajowa: Olejek cynamonowy z liści

Opis

Olejek otrzymywany jest z liści podczas destylacji z parą wodną. Otrzymywanie olejku z liści drzewa cynamonowego jest znacznie szybsze i łatwiejsze niż otrzymywanie z kory, dlatego olejek otrzymywany z liści jest znacznie tańszy. Zawiera głównie eugenol. Olejek może powodować podrażnienia skóry
 

Działanie kosmetyczne

Składnik aktywny, działa antyseptycznie i przeciwzapalnie.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij