Przejdź do:

CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek neroli

Opis

Olejek jest otrzymywany z kwiatów drzewa pomarańczy gorzkiej poprzez destylację z parą wodną. Głównymi składnikami są linalol i octan linalilu.
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie oczyszczające i kondycjonujące skórę. Wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij