Przejdź do:

Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin

Nazwa zwyczajowa: Czwartorzędowany hydrolizat keratyny

Opis

Kationowa substancja powierzchniowo czynna

Działanie kosmetyczne

Substancja antystatyczna - zapobiega elektryzowaniu się włosów. Tworzy na powierzchni skóry i włosów film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody, dzięki czemu nawilża. Kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Łagodzi ewentualne drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych na skórę

Funkcja w kosmetyku

Wpływa na właściwości aplikacyjne kosmetyków - nadaje efekt jedwabistości

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij