Przejdź do:

CORIANDRUM SATIVUM FRUIT OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek kolendrowy

Opis

Olejek jest otrzymywany z owoców kolendry siewnej, poprzez destylację z parą wodną. Roślina uprawiana jest w Europie, Azji, Afryce i Ameryce Północnej. Głównym składnikiem olejku jest linalol.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek wykazuje działanie antyseptyczne, a także rozgrzewające
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij