Przejdź do:

Cymbopogon martini oil

Nazwa zwyczajowa: Olejek palmarozowy

Opis

Olejek otrzymywany z palczatki indyjskiej poprzez destylację z parą wodną. Roślina rośnie dziko w Indiach i na Jawie, Głównymi składnikami olejku są geraniol i jego octan.
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie antyseptyczne. Stosowany w preparatach do cery tłustej i trądzikowej.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom. Olejek stosowany jest m.in. w perfumach, mydłach
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij