Przejdź do:

DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE

Nazwa chemiczna: ester 4,4-((6-((-4((-(((1,1-dwumetylo) amino) karbonylo) fenylo) amino-1,3,5-triazyna-2,4-diylo)diamino) bis,-bis(2-etyloheksylowy) kwasu benzoesowego Nazwa zwyczajowa: Iscotrizinol

Opis


Działanie kosmetyczne

Filtr UV, chroniący skórę przed szkodliwym wpływem promieniowania słonecznego.

Funkcja w kosmetyku

Absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogarszaniem się jego jakości pod wpływem światła.

Regulacje prawne

Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji promieniochronnych dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie to 10%.

Bezpieczeństwo

Informacje dotyczące bezpieczeństwa stosowania substancji znajdziesz również na stronie Komisji Europejskiej.

Powiadom Znajomego








Zamknij