Przejdź do:

Durvillea Antartica extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z algi durvillea antartica

Opis


Działanie kosmetyczne

Substancja hydrofilowa tworzy na powierzchni skóry i włosów film, który wiąże wodę (ogranicza TEWL, czyli transepidermalną utratę wody) i wpływa na odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij