Przejdź do:

Elastin Amino Acids

Nazwa zwyczajowa: Aminokwasy z elastyny

Opis

Mieszanina aminokwasów otrzymana w wyniku hydrolizy elastyny.

Działanie kosmetyczne

Wiąże wodę na powierzchni warstwy rogowej naskórka. Działa kondycjonująco na skórę i włosy. W preparatach do pielęgnacji włosów stosowany jest jako substancja antystatyczna, zmniejsza elektryzowanie się włosów.

Funkcja w kosmetyku

Modyfikaor właściwości sensorycznych.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij