Przejdź do:

ELETTARIA CARDAMOMUM SEED OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek kardamonowy z nasion

Opis

Olejek jest otrzymywany poprzez destylację z parą wodną nasion.
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje właściwości antyseptyczne. Olejek o silnym działaniu. Działa również rozgrzewająco. Stosowany głównie w kosmetykach do pielęgnacji ciała
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij