Przejdź do:

Enteromorpha Compressa Extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z plechy algi

Opis

Zawiera białka, lipidy i witaminy oraz flawonoidy
 

Działanie kosmetyczne

Substancja hydrofilowa tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę (ogranicza TEWL, czyli transepidermalną utratę wody) i wpływa na odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza. Ma również działanie antyoksydacyjne - jest inhibitorem wolnych rodników.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij