Przejdź do:

Equisetum Arvense Extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg ze skrzypu polnego

Opis

Wyciąg ze skrzypu polnego jest otrzymywany z całej rośliny. Roślina występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Wyciąg zawiera głównie krzem, potas i wapń, a także flawonoidy i saponiny
 

Działanie kosmetyczne

Substancja aktywna o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Działa ściągająco, poprawia mikrokrążenie krwi, dzięki czemu wpływa na prawidłowe funkcjonowanie skóry i zapobiega wypadaniu włosów.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij