Przejdź do:

EUGENIA CARYOPHYLLUS BUD OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek goździkowy z pąków

Opis

Olejek otrzymywany jest z pąków drzewa goździkowego. Roślina pochodzi z Filipin. Olejek z pąków kwiatowych otrzymuje się poprzez destylację z parą wodną. Głównym składnikiem olejku jest eugenol. Olejek można również otrzymać poprzez destylację szypułek i liści.
 

Działanie kosmetyczne

Składnik aktywny, działa antyseptycznie.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij