Przejdź do:

Ginkgo Biloba Leaf Extract

Nazwa zwyczajowa: Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego

Opis

Ekstrakt bogaty w substancje czynne z grup flawonoidów, seskwiterpenów, diterpenów, steroli, nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolenowy i arachidowy).

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie antyoksydacyjne. Przeciwutleniacz spowalnia procesy egzogennego (zewnętrznego) starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij