Przejdź do:

Glyceryl Polyacrylate

Nazwa zwyczajowa: Poliakrylan glicerylu

Opis

Homopolimer. Substancja stabilna chemicznie w szerokim zakresie pH. Występuje w postaci bezbarwnego żelu. Rozpuszcza się w wodzie. Substancja higroskopijna wiąże wodę, kompatybilna z anionowymi i niejonowymi substancjami powierzchniowo czynnymi.
 

Działanie kosmetyczne

Substancja filmotwórcza, tworzy na powierzchni skóry i włosów hydrofilowy film. Jest odpowiedzialna za ograniczenie transepidermalnej wody, dzięki czemu nawilża, zmiękcza i wygładza naskórek.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Substancja łagodna dla skóry i błon śluzowych. Nie podrażnia oczu oraz skóry.

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij