Przejdź do:

Hydrogenated Polydecene

Nazwa zwyczajowa: Uwodorniony polidecen, czyli polidekan

Opis

Homopolimer. Substancja stabilna chemicznie w szerokim zakresie pH.
 

Działanie kosmetyczne

Emolient. Lipofilowa substancja filmotwórcza, tworzy na powierzchni skóry i włosów lipofilowy film. Jest odpowiedzialna za ograniczanie transepidermalnej utraty wody, dzięki czemu nawilża, a także zmiękcza i wygładza naskórek.
 

Funkcja w kosmetyku

Substancja poprawia właściwości aplikacyjne, w tym rozprowadzanie kosmetyku, a także nadaje uczucie jedwabistości na skórze
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Substancja bezpieczna do stosowania w kosmetykach, łagodna dla skóry i błon śluzowych. Nie wykazuje działania toksycznego, a także nie podrażnia skóry i błon śluzowych.

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij