Przejdź do:

HYSSOPUS OFFICINALIS LEAF OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek hyzopowy z liści

Opis

Olejek otrzymywany jest poprzez destylację z parą wodną całej rośliny. Roślina uprawiana jest w Europie oraz Azji.
 

Działanie kosmetyczne

Składnik aktywny, działa przewwirusowo i przeciwzapalnie, stosowany m.in. w kosmetykach przeznaczonych do cery tłustej i trądzikowej. Jest to olejek o silnym działaniu, dlatego nie należy stosować w pierwszych miesiącach ciąży
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij