Przejdź do:

KERATIN

Nazwa zwyczajowa: Keratyna

Opis

Białko cechujące się wysoką zawartością aminokwasów siarkowych: cysteina (17%) metionina (0,5%)
 

Działanie kosmetyczne

Substancja nawilżająca. Tworzy na powierzchni skóry hydrofilowy film zatrzymujący wodę. Ze względu na duży rozmiar cząsteczki nie ma zdolności przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa kondycjonująco na włosy, zmiękcza i wygładza
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij