Przejdź do:

Kunzea ericoides leaf oil

Nazwa zwyczajowa: Olejek kanuka

Opis

Olejek jest otrzymywany z liści i gałązek drzewa kanuka. Roślina rośnie w Nowej Zelandii i Australii
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie bakteriostatyczne oraz przeciwzapalne, stosowany w preparatach do cery tłustej i trądzikowej
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij