Przejdź do:

LEPTOSPERMUM SCOPARIUM BRANCH/LEAF OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek manuka

Opis

Olej otrzymywany jest poprzez destylację liści i gałęzi drzewa manuka. Roślina rośnie w Nowej Zelandii i Australii.
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie bakteriostatyczne.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij