Przejdź do:

Malic Acid

Nazwa chemiczna: kwas 2-hydroksybutano-1,4-diowy Nazwa zwyczajowa: kwas jabłkowy

Opis

Należy do α-hydroksykwasów (AHA). Występuje w jabłkach, winogronach oraz owocach agrestu. 

Działanie kosmetyczne

Rozjaśnia przebarwienia, wygładza skórę.

Funkcja w kosmetyku

Regulator pH.

Bezpieczeństwo

Informacje dotyczące bezpieczeństwa tej substancji znajdziesz również na stronie Amerykańskiej Agencji FDA oraz Cosmetic Ingredient Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij