Przejdź do:

MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek melisowy

Opis

Roślina uprawiana jest w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Olejek otrzymywany jest poprzez destylację z parą wodną lub z olejkiem cytrynowym liści melisy.
 

Działanie kosmetyczne

Olejek działa antyseptycznie. Olejek wykazuje silne działanie, dlatego nie należy stosować w okresie ciąży.
 

Funkcja w kosmetyku

Nadaje zapach kosmetykom
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij