Przejdź do:

METHYLCELLULOSE

Nazwa zwyczajowa: Metyloceluloza

Opis

Metyloceluloza (MC) to biały proszek dobrze rozpuszczalny w wodzie i etanolu. Tworzy roztwory o dużej lepkości.
 

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Modyfikator reologii (zmienia konsystencję) - zagęstnik, zwiększa lepkość preparatu, dzięki czemu wpływa także na stabilność piany.
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa substancji znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej, Amerykańskiej Agencji FDA i Światowej Organizacji Zdrowia

Powiadom Znajomego








Zamknij