Przejdź do:

Myristica fragrans kernel oil

Nazwa zwyczajowa: Olejek muszkatołowy z gałki

Opis

Olejek otrzymuje się z nasion drzewa muszkatołowca poprzez destylację z parą wodną. Roślina uprawiana jest w Indonezji, Brazylii, Indiach Zachodnich i na Sri Lance
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie antyseptyczne, a także zapobiega wypadaniu włosów. Olejek o silnym działaniu
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij