Przejdź do:

Nylon-12

Nazwa zwyczajowa: Nylon

Opis

Poliamid, syntetyczny polimer.

Działanie kosmetyczne

Działanie czyszczące, dodatek do produktów kosmetycznych, aby wspomóc mechaniczne oczyszczanie, usuwanie martwego naskórka, brudu. 

Funkcja w kosmetyku

Substancja zmętniająca, wypełniająca. Zmniejsza tłustość warstw okluzyjnych kosmetyku bez ich fizycznego rozrzedzania. Substancja filmotwórcza.  

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij