Przejdź do:

Oleamide MEA

Nazwa chemiczna: Monoetanoloamid kwasu oleinowego

Opis

Niejonowy środek powierzchniowo czynny, słabo rozpuszczalny w wodzie.

Działanie kosmetyczne

Substancja myjąca - usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów.

Funkcja w kosmetyku

Emulgator emulsji O/W składnik umożliwiający powstanie emulsji. Substancja stabilizująca i poprawiająca, jakość piany w mieszaninie z anionowymi środkami powierzchniowo czynnymi.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo stosowania składnika w produktach kosmetycznych zostało potwierdzone przez Panel Ekspertów Cosmetic Ingredients Review.

Powiadom Znajomego








Zamknij