Przejdź do:

PCA

Nazwa zwyczajowa: Kwas piroglutaminowy

Opis


Działanie kosmetyczne

Występuje naturalnie w skórze. Jest jednym ze składników NMF (naturalny czynnik nawilżający). Działa nawilżająco, zapobiega utracie wody.
 

Funkcja w kosmetyku

Humektant - substancja zapobiegająca wysychaniu kosmetyku oraz krystalizacji przy ujściu butelki
 

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij