Przejdź do:

PEG-25 PABA

Nazwa chemiczna: etoksylowany kwasetylo-4-aminobenzoesowy

Działanie kosmetyczne

Filtr UV, chroniący skórę przed szkodliwym wpływem promieniowania słonecznego.

Funkcja w kosmetyku

Absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogarszaniem się jego jakości pod wpływem światła.

Regulacje prawne

Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji promieniochronnych dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Jego maksymalne dopuszczalne stężenie to 10%.

Bezpieczeństwo

Inforamcje dotyczące bezpieczeństwa substancji znajdziesz również na stronie Komisji Europejskiej.

Powiadom Znajomego








Zamknij