Przejdź do:

POGOSTEMON CABLIN OIL

Nazwa zwyczajowa: Olejek paczulowy

Opis

Olejek paczulowy jest otrzymywany z ziela palczatki, poprzez destylację z parą wodną liści. Roślina głównie uprawiana jest m.in. w Indonezji i na Malajach
 

Działanie kosmetyczne

Wykazuje działanie bakteriostatyczne i grzybostatyczne. Wpływa na regulację płynów, dlatego stosowany jest w preparatach antycelulitowych. Działa również przeciwzapalnie. Olejek o silnym działaniu. Stosowany w preparatach do cery tłustej i trądzikowej oraz w kosmetykach przeciwłupieżowych
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Brak ograniczeń w stosowaniu olejku w zaleceniach IFRA (Międzynarodowe Stowarzyszenie d/s Substancji Zapachowych). Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij