Przejdź do:

Porphyra Umbilicalis Extract

Nazwa zwyczajowa: Wyciąg z alg z rodzaju Porphyra Umbilicalis

Opis


Działanie kosmetyczne

Substancja hydrofilowa tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę (ogranicza TEWL, czyli transepidermalną utratę wody) i wpływa na odpowiednie nawilżenie. Kondycjonuje skórę i włosy, zmiękcza i wygładza.
 

Funkcja w kosmetyku


Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej

Powiadom Znajomego








Zamknij