Przejdź do:

Potassium Citrate

Nazwa chemiczna: Sól potasowa kwasu 2-hydroksy-1,2,3-propanotrikarboksylowego Nazwa zwyczajowa: Cytrynian potasu

Opis

Sól kwasu cytrynowego

Działanie kosmetyczne


Funkcja w kosmetyku

Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Regulator pH

Regulacje prawne


Bezpieczeństwo

Więcej informacji na temat bezpieczeństwa stosowania substancji w kosmetykach znajdziesz na stronie Komisji Europejskiej i Amerykańskie Agencji FDA

Powiadom Znajomego








Zamknij